::Snow Pink::
D'Owner!



Entries About Linkies Word

Be like a flower that give its fragrance even to the hand that crushes it- Ali Ibn Abi Talib


Talk-Talk!



Credits!

Template: Nurul AtiQah
Edited By: Your Name
Others:   



Give up?

Salam Alayk! Hai there ! malam ni terasa rajin pulak jari ni nak menaip. 
sebabnya, bosan! rasa lifeless harini sebab cuti and tak buat apa. so, aku buka 
blog la. tempat luah segala isi hati. study ntah kemana. NINI!! sedaq lah! bila nak
sedaq ni! exam final dah dekat sangat! hmm, act ni salah satu sebab aku menaip. 

Weh! aku rasa hilang semangat! HILANG weh! ntah kat mana nini yg penuh
dengan impian dulu, nak ubah sikap, nak study, nak DEKAN! mana nini yang
dulu?? MANA?? serius aku perlukan orang yg dapat TARBIAH aku! aku perlu
orang yg bimbing aku. selalu suruh aku study, tp rasa ALONE! nak kata aku
tak leh move on dari matriks, ye memang la! dulu ada mira and final je aku belajar
dengan dia. rindu dia sangat actually, selalu gossip, tido sekali semata mata nk
study. tapi skrg hilang camtu ja. rumet dulu banyak ajar aku macam macam.
semua masalah aku kongsi, teringat lagi masa duduk dgn lin, ifa, n alya baca al quran
sekali, semayang terawikh dgn lin, cita pasal life masing masing, ya Allah, aku rindu.
aku rindu nak duk dengan diorang cakap "nakk kaweeennnn" rindu nak makan sekali.
AKU RINDU AKU YANG DULU!! :'(

Even dulu dengan mira pernah gaduh, tp semua tu buat kami dekat. bila aku ada
masalah, dia akan tolong. kenapa mira tak minta UUM!! kalau tak kita dah boleh
jumpa selalu, keluar selalu, tini rela bawa mira naik motor hari2, keluar hari2!
IM REALLY MISS YOU! dulu sebelum nk final kita cakap pasal kawen tak habis2,
sebab stress kimia mcm nak mati. lepastu mira cakap lepas exam kita cakap lg
pasal ni, nak berangan sekali. tp sekrang kita dah jarang contact. masing2 busy. 
and kat sini takda yg nk layan gila tini nak kawen :'(

Arghh, air mata tk payah aa laju sangat mengalir. benci. senyum!
BANGUN !! kau kuat! sebab tu Allah uji macam ni. Rindu nak jadi
fatini yang dulu! rindu nak macam dulu. rindu matriks :'( 

Bila aku dapat move on? Allah, Sakit sangat rasa. 
be strong nini. memang tak mudah, tp kau kuat. bangun! cari kekuatan!
in shaa Allah aku kuat :')
Fi hifzillah !
Love,
Siti Nur Fatini

Malam bersejarah

Salam alayk and hai there! okay harini rajin pulak nak update sebab
malam ni mungkin malam bersejarah aku dengan wani. bukan bersejarah
sebab kawen. hahahaha :p tapi sebab MEREMPIT !

Masha Allah, serius malam ni memang takkan lupa sampai mati.
actually, harini wani ajak gi changlun naik bas tp dia migrain pulak kan,
so cancel. and tetiba malam ni aku rasa lapaq kfc yang amt dasyat sebab
plan aku ngn ria nk call pizza hantaq kat sini tak kesampaian sebab UUM
ni ulu sangat. bahaha. okay then aku kesian wani takda wassap dah lama,
so aku teman dia lah naik skuter. 

Haish, masa dalam perjalanan pi tu memula nampak cam roblok kat depan.
even aku ada lesen still ketar lagi jumpa polis. so bakal suami tknk polis ok!
hahaha. then wani cakap "Nini jalan! jangan takut! nanti dia tahan!!" lepas
tu aku pun jalan buat bodoh, rupanya accident je. haha. nasib weh. 

Okay bila sampai kat changlun, aku ingat nak beli kepci dulu sblm tgk
fon wani, tp dia kata p tengok fon dulu lah, so aku tnya nak pi ikut mana sebab
malam mmg aku tknmpak sgt jalan, dengan silau lg kan, lepas je u-turn, ada traffic light 
kt depan. and aku jerit "Wani, nk p mana ni" sampai sj kt trafic light tu aku laju, wani ckp
kona kanan, kona kanan, (kalau bkn org utara kona tu belok) hahaha ! then aku DILEMA! 
DILEMA WEH! serta merta aku perlahankan motor even kt traffic light sb aku tgh pikir
mana jln pun nk belok and traffic light tu Hanya ke DEPAN shj ! then dgn tiba tiba (ayt
hiperbola) ada kereta ni belakang kami LAJU sangat! dia HON and laki tu jerit WOII!
aku apa lagi, terkejut macam nak pengsan sambi bawa motor. hahaha. ketaq weh. tkut!

Lepastu, kami dah terlepas nak pi cmart weh! kami naik highway nak balik UUM dah
and takleh U-turn. lepastu wani cakap berhenti kat caltex. so aku suruh dia tanya org kat 
situ lah, nasib aa diorang ckp redah je wrong way. so kami selamat sampai cmart and
tunggu sampai pkul 10.45 jugak ah utk fon baru wani tu. and akhirnya dapat jugk kan!

lepas beli je lari lintang pukang sebab KFC utk ria tkbli lagi, nak balik kesian sb dia tggu
lama, so aku decide nak beli jugak. then jalan dah gelap sebab ikut shrtcut je.
then aku takut gila nak masuk jalan tu sb ada anjing! aku sgt fobia dgn anjing! ahaha
seriusly! walaupn naik motor still tkut. lepastu ada lah mamat ni..naik skuter..
aku tgk muka dia baik..apa lagii..kmi ikut blkg dia and yes! dia pnyelamat kot.

then tiba-2 ada dua ekor laki naik motor! serius takut! diorang kacau aku n wani!
duk buat-2 cam polis. alah muka cam tongkang pecah ada hati nak bajet. even
tkut aku trus pecut and sampai kat kfc. mamat tk guna tu pn p kfc jugak! ya Allah
masa wani gi beli kfc and aku tunggu kat luaq, hanya aku tau mcm mna aku tkut
sgt dgn mamat tu..mana taknya dia asyik panggil aku ja, "kak, kak..ada lesen x"
"kak..pinjam helmet" and aku serius rasa nak ludah ja muka dia! nasib aku tk buat
cmtu. haishh, serius ni pengalaman paling tk dpt aku lupakan.

Lepas settle beli kfc,kami blik trus weh. and tgk jam dah 11.05. wani jerit kat
aku "nini..pecut nini..pecut" hahaha and aku bawak motor 120km/h beb.
mcm minah rempit siaa hahaha. and masa tu jd kejadian tak diingini. kejadian
ni sangat mencuit hati andddd.. tk dibenarkan utk cerita!! hahaa. nasib ada pkcik
tu tolong. thanks pakcikk!! and he said "pakcik muda2 dulu mcm ni jugak" oh mak
kau..sentap dohh,,, hahaaha.. btw kami sgt terhutang budi ngn pkcik!

Then kami balik UUM dgn selamatnya! Alhamdulillah ya Allah! bg aku peluang utk
hdup lg kat dunia ni. muhasabah diri jap. syukur!
Okay guys! aku rasa ni ja kot utk diceritakan. nanti akan diupdate lagi,
Tata, Fi hifzillah!

P/S: entry ni baru dipublish kerana malam tersebut tak dapat nak
publish sebab terlalu letih. :)
Love,
Siti Nur Fatini